ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Υλικά:
1 πακ. φύλλο κρούστας
(κρέμα):
4 φλιτζ. φυτικό γάλα
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
12/3 φλιτζ. ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπαν βίγκαν βούτυρο (π.χ. βιτάμ με καρύδα)
2 τεμάχια βανιλίνη
(σιρόπι):
2 φλιτζ ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
2 ξυλάκια κανέλας
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
φλούδα + χυμό απο μισό λεμόνι
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά (εκτός του χυμού λεμονιού που προστίθεται στο τέλος) να πάρουν μια βράση 1-2 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά όσο ετοιμάζουμε την κρέμα για τα μπουρεκάκια μας.
Σε κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πετύχουμε την υφή που επιθυμούμε.
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 λωρίδες και με το πινέλο το βουτυρώνουμε στις άκρες κυρίως.
Τοποθετούμε μια κουταλιά κρέμα σε κάθε λωρίδα και τυλίγουμε σε μπουρεκάκια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω.
Τα τοποθετούμε στριμωχτά σε βουτυρωμένο ταψί, περιχύνουμε με βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, κατά προτίμηση με αέρα, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Αδειάζουμε το κρύο σιρόπι στο ταψί με τα καυτά μπουρεκάκια και αφήνουμε να το πιουν.