ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ
2016-03-02 01:48
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι κιμά σόγιας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ πράσο
2 κουτ. σούπας δυόσμο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κουτ. σούπας πουρέ πατάτας (προαιρετικά, αντικαθιστά το αυγό)
αλάτι ,πιπέρι, κύμινο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας γεμάτη αλεύρι
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Μουλιάζουμε τη σόγια σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό για 2 ώρες.
Ξεπλένουμε και στύβουμε καλά.
Στο μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από τα αλεύρι και το ψωμί, ρίχνουμε τον πολτό στον κιμά προσθέτουμε το ψωμί (αφού πρώτα το μουλιάσουμε και το στύψουμε) , το αλεύρι και αν χρειασθεί λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνουμε 30’ να βγουν τα αρώματα.
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε! Είναι πεντανόστιμα!