ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ

2016-03-02 01:48
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι κιμά σόγιας
1 μεγάλο κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ πράσο
2 κουτ. σούπας δυόσμο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κουτ. σούπας πουρέ πατάτας (προαιρετικά, αντικαθιστά το αυγό)
αλάτι ,πιπέρι, κύμινο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας γεμάτη αλεύρι
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
 
Μουλιάζουμε τη σόγια σε 3 φλιτζάνια βραστό νερό για 2 ώρες. 
Ξεπλένουμε και στύβουμε καλά.
 Στο μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από τα αλεύρι και το ψωμί, ρίχνουμε τον πολτό στον κιμά προσθέτουμε το ψωμί (αφού πρώτα το μουλιάσουμε και το στύψουμε) , το αλεύρι και αν χρειασθεί λίγη τριμμένη φρυγανιά.
 Αφήνουμε 30’ να βγουν τα αρώματα.
                              Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε! Είναι πεντανόστιμα!