ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

2017-10-29 21:09

Υλικά: 

500γραμ. αρακά

2 καρότα

1 πιπεριά φλωρίνης

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 φλιτζ. κινόα (ή 1/2 κινόα & 1/2 ρύζι)

1/2 φλιτζ. άνιθο

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι τριμ. ντομάτες

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι, δάφνη, κόκκους μπαχάρι

1 κύβο λαχανικών  ή βεγκέτα (προαιρετικά)

 

 

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Σωτάρουμε τα λαχανικά (εκτός από τον άνιθο), προσθέτουμε την ντομάτα, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τηΝ κινόα (ή και ρύζι).

Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και βράζουμε στη χύτρα* σε χαμηλή φωτιά για 7'.

Αφού ανοίξουμε τη χύτρα, προσθέτουμε τον άνιθο αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση να εξατμιστούν τα  περίσσεια υγρά.

 

*Σε απλή κατσαρόλα χρειάζεται περίπου 15' βράσιμο