ΑΝΩΜΑΛΑ - ΒΡΑΧΑΚΙΑ (ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ)
Υλικά:
300γραμ κουβερτούρα
250 γραμ. ξηρούς καρπούς
(αμυγδαλα, φουντουκια)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 12-15 λεπτα.
Εναλλακτικά τα καβουρδίζουμε 1-2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ωστώσο λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (μέσα σε γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1-2 λεπτά) την κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να γυαλίσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα σε λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.