ΑΝΩΜΑΛΑ - ΒΡΑΧΑΚΙΑ (ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ)

2016-11-11 15:10

Υλικά: 

300γραμ κουβερτούρα

250 γραμ. ξηρούς καρπούς

(αμυγδαλα, φουντουκια)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 12-15 λεπτα.

Εναλλακτικά τα καβουρδίζουμε 1-2 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Ωστώσο λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (μέσα σε γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 1-2 λεπτά) την κουβερτούρα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να γυαλίσει η σοκολάτα.

Ρίχνουμε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα σε λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.