ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

2016-03-21 21:44

Υλικά: 

1 πακ. αγκινάρες κατεψυγμένες (ή 8 φρέσκες)

1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

4  πατάτες (κομμένες στα 4)

1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκόμμενα)

2-3  καρότα (σε φέτες)

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

**εαν θέλετε προσθέστε και λίγο αρακά, ταιριάζει πολύ

 
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες.
Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι αγκινάρες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι και τον άνηθο. 
Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στο φαγητό και αφήνουμε να πάρει 1 βράση σε δυνατή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.