ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟ

2016-05-18 14:06

Υλικά: 

ζύμη:

2/3 κούπας χλιαρό νερό

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

3 κουτ. σούπας λάδι

1 φακ. μαγιά ξερή

1 κούπα αλεύρι

1/2 κούπα βρώμη

1 κουτ. σούπας μυρωδιά (δύοσμο, ρίγανη κλπ)

 

σόγια:

2 φλιτζάνια σόγια 

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελ. σκόρδο

1 ντοματάκι κονκασέ

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

μπαχάρι

κανέλα

1/2 φλιτζ. μαιντανό

2 κουτ. σούπας δύοσμο ή βασιλικό

 

μπεσαμέλ πατάτας:

5-6 πατάτες

1 κρεμμύδι

2 κουτ. σούπας λάδι ή φυτίνη

αλάτι, πιπέρι

μοσχοκαρυδο

φρυγανιά τριμμένη

 
Βάζουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ζεστό μέρος για 10-15' να ενεργοπιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει. 
Αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15-20'. 
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο σαν της πίτσας, μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί (να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού).
Τρυπάμε με ενα πιρούνι και ψήνουμε 15 λεπτά στους 180 με αέρα.
 
Μουλιάζουμε τη σόγια σε καυτό νερό (6 φλιτζάνια) για 10-15', έπειτα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον ντοματοπελτέ και τη σόγια. 
Προσθέτουμε το κονκασέ, ενα ποτήρι νερό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράζουμε περίπου 30'.
 
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Αφού βράσουν καλά τα μεταφέρουμε σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ρευστός πουρές (αν είναι πηχτό προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν)
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2 κουτ. φυτίνη και αρκετό μοσχοκάρυδο.
 
Τέλος συναρμολογούμε!!! Αδειάζουμε τη σόγια (εφόσον έχει κρυώσει λίγο) πάνω στη ζύμη, και πάνω από τη σόγια στρώνουμε την μπεσαμέλ πατάτας!
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε στους 180 με αέρα έως να αποκτήσει ωραία κρούστα! 
Αφήνουμε να κρυώει λίγο πριν σερβίρουμε, διαφορετικά διαλύονται τα κομμάτια.
Δοκιμάστε το!!!!!!!!!!