SPAGHETTI BOLOGNESE ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

2016-01-24 16:54

ΥΛΙΚΑ σάλτσας μπολονεζ:

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2  καρότα τριμμένα
1 φύλλο δάφνης
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
 
Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνουμε ζεστό νερό. Τον αφήνουμε 15-20 λεπτά,ξεπλένουμε και στίβουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζουμε άλλα 4-5'. Σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά - εκτός από τον μαιντανό- και σιγοβράζουμε 20' Προσθέτουμε τον αιντανό, και μαγειρεύουμε άλλα 7-10' σε δυνατή φωτιά να δέσει η σάλτσα.