ΣΟΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ!

2016-03-15 18:16

Υλικά:

2 φλιτζ. σόγια (μουλιασμένη σε καυτό νερό για 15')

ελαιόλαδο

500γρ ντοματάκι κονκασέ

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1/2 ποτήρι νερό

1 κουτ. σούπας κανέλα

1/3 κουτ. σούπας μπαχάρι

2-3 ξυλάκια γαρύφαλα

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζουμε, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τη σόγια. 

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο. Προσθέτουμε το πελτέ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σόγια και να δέσει η σάλτσα. Έχουμε το νου μας  μπορεί να χρειασθέι να συμπληρώσουμε νερό.  Σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι ή πίτες σουβλάκι.