ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά:
1 πακ. μανιτάρια πλευρώτους
500γρ. σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελ. σκόρδο (φετούλες)
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 ντομάτες (τριμμένες)
1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
3/4 φλιτζ. κρασί
1/2 φλτιτζ. μαιντανό
μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πατάτα (προαιρετικά)
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σπανάκι, περίμενουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τον πελτέ ντομάτας.
Σφήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό εάν τα υγρά μας είναι λίγα.
Σιγοβράζουμε 20 λεπτά.
tip: το άμυλο της πατάτας βοηθάει να δέσει η σάλτσα μας
Σερβίρεται ιδανικά με άγριο ρύζι, πουρέ πατάτας ή κουνουπιδιού κ.ά.