ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

2016-03-16 14:53

Υλικά:

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό 
1 ποτήρι ζάχαρη  (καστανή)
1 φακ. μπέκιν πάουντερ
1,5 κ. σούπας γλυκάνισο 
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
200γρ αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας χοντραλεσμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φυστίκια, καρύδια)
σουσάμι 
 
Χτυπάμε λαδι, χυμό και ζάχαρη.
Προσθέτουμε αλεύρι, μπέκιν, γλυκάνισο και ζυμώνουμε καλα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, σχηματίζουμε φρατζολες και ρολάρουμε πανω στο σουσάμι.
Τις πατάμε να γίνουν σαν λαγάνες πάχους περίπου 2-3 εκ.
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και με μαχαίρι χαράζουμε σε φέτες έως τη  μέση της ζύμης -ΟΧΙ εως τον πάτο.
Ψήνουμε στους 170 με αερα μέχρι να ροδίσουν.
Κοβουμε όπου έχουμε χαράξει τις φέτες εως κάτω απλώνουμε με το πλάι στο ταψί κ συνεχίζουμε το ψήσιμο μεχρι να στεγνώσουν καλά!
 
Η συνταγή μπορέι να γίνει με κρυσταλλική ζάχαρη και λευκό αλεύρι και χωρίς ξηρούς καρπούς,  απλά αυτή είναι μία πιο υγιεινή εκδοχή!