ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΤΟΦΟΥ

2017-05-11 12:07

Υλικά: 

400 γραμ silken tofu

115 γραμ. σοκολάτα υγείας

1/2 φλτζ. στέβια (ή άλλο γλυκαντικό)

3 κουτ. γλυκού κακάο

1 βανιλίνη (ή φυστικοβούτυρο, καφέ κλπ)

3/4 φλιτζ. λάδι καρύδας

ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας κλπ (προαιρετικά)

 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα.

Χτυπάμε στο μίξερ το τόφου, προσθέτουμε το γλυκαντικό, το κακάο και τη βανιλίνη.

Προσθέτουμε λιγο λίγο το λάδυ καρύδας και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για βανίλια να βάλουμε καφέ ή 2-3 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο.

Επιπλέον μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας ώστε να έχουμε παρφέ.