ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά:
1 κιλό ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 φρεσκα κρεμμυδάκια
1/3 φλιτζ. μαιντανό
1/2 φλιτζ. δυόσμο
1/3 φλιτζ.άνηθο
1/2 σφηνάκι ούζο
1 κουτ. σούπας βεγκέτα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
50 γραμ. βρώμη αλεσμένη
λάδι για τηγάνισμα
Ψιλοκόβουμε τις μισές ντομάτες, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις υπόλοιπες ντομάτες.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο λίγο), και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε 1 ώρα το ψυγείο να ανακατευτούν τα αρώματα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.