ΜΠΑΟΥΝΤΙ

2016-05-20 21:05

Υλικά : 

200 γραμ. καρύδα

300-350 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)

2 βανίλιες

4-5 κουτ. σούπας στέβια (ή άχνη ζάχαρη)

200 γραμ. κουβερτούρα υγείας

1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλκά εκτός απο την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο.

Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο για να γυαλίσει η επικάλυψή μας.

Πλάθουμε τα μπάουντι μπαλίτσες ή μπαστουνάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

 

*σε αυτή τη δοσολογία βγαίνουν περίπου 30 μπαλάκια ή 20 μακρόστενα μπάουντι