ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

2016-03-29 17:15

Υλικά: 

1 πακ. μακαρόνια

5 ντοματες ώριμες (στον τρίφτη) (ή ενα κουτί κονκασέ)

5-6 (ντοματίνια κομμένα στη μέση) ή λιαστές ντομάτες

2 σκελ. σκόρδο (ψιλοκκομένο)

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1/2 φλιτζ. ελιές (κομμένες)

1/2 φλιτζ. κάπαρη (φύλλα και μπουμπούκια)

1 πιπεριά (ψιλοκομένη)

2-3 μανιτάρια (φετούλες)

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ρίγανη, βασιλικό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

 

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 

Κρατάτε 1 ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. 

Στραγγίζετε χωρίς να τα ξεπλύνετε και χωρίς να τα βουτυρώσετε!

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια, το νερό που κρατήσατε (το άμυλο των ζυμαρικών θα βοηθήσει τη σάλτσα να κολλήσει πάνω στα μακαρόνια) και τέλος σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο!