ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

2016-03-01 16:47

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή  700γρ ολικής και 300 για όλες τις χρήσεις)
1 φλ του τσαγιού ελαιόλαδο 
3 κουτ του γλυκού ξύδι
1 κουτ του γλυκού αλάτι
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 και 1/2 ποτήρι του νερού περίπου χλιαρό νερό
μαρμελάδα, σοκολάτα
λίγο σουσάμι ή ζάχαρη με κανέλα για πασπάλισμα
 
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε 30' να ξεουραστεί η ζύμη μας. Ανοίγουμε φυλλο, κόβουμε με κουπ πατ (ή ποτηρι) στρογγυλά κομματια, βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά μαρμελάδα (ή εναλλακτικά ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας) διπλώνουμε το φύλλο. Αλείφουμε ελαφρώς μα λάδι (ή τα βρέχουμε λίγο με νερό) και πασπαλίζοπυμε με σουσάμι ή μείγμα  ζάχαρης-κανέλας. Ψήνουμε στους 180° με αέρα μέχρι να ροδίσουν