ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

2016-04-25 15:49

Υλικά: 

500γρ μανιτάρια πλευρώτους

6-7 μανιτάρια πόρτο μπέλο

1 μαρούλι

1 ξερό κρεμμύδι

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο

3/4 φλιτζ. ρύζι

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

4-5 φλιτζ. νερό

2 φύλλα δάφνη

1 κύβο λαχανικών

χυμό από 2 λεμόνια

2 κουταλιές ταχίνι

1 φλιτζ. άνηθο

3/4 φλιτζ. μαιντανό

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

αλάτι, πιπέρι

 

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2-3' σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε χοντροκομμένο το μαρούλι, τη δάφνη, το ρύζι, το νερό, το καρότο, το σκόρδο, τον κύβο, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο. 

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μαρούλι. 

Προσθέτουμε το μαιντανό, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.

Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το ταχίνι, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα λίγο λίγο και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις σε δυνατή φωτιά να χυλώσει.

Καλή όρεξη και καλή Ανάσταση!