ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

2016-02-16 00:26
ΥΛΙΚΑ:
1/2 λάχανο κομμένο κομμάτια 
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 καρότα φέτες
3 φλιτζ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
 
Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι, το κόβουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σωτάρουμε καλά το κρεμμύδι και το πρασσο με το ελαιόλαδο και όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε. 
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σωτάρουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. 
Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και τα καροτα.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μισοβράσει το λάχανο, προσθέτουμε το ρύζι.
Προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό στο φαγητό μας και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου.                         
Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.