ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

2016-11-05 23:56

Υλικά: 

400 γραμ. κριθαράκι μέτριο

200 γραμ. ντοματάκι κονκασέ

300 γραμ. μανιτάρια (μισά ψιλοκομμένα και μισά αλεσμένα στο μούλτι) 

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ

2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη, κόκκινη)

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1 κουτ. γλυκού βεγκέτα ή 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)

1/3 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα ζάχαρη

1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

νερό

 

Σε κατσαρόλα ή γούοκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ. 

Προσθέτουμε  το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1' σε δυνατή φωτιά.  

Προσθέτουμε το κονκασέ, τη βεγκέτα ή κύβο.

Συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζεστό νερό ανα διαστήματα και ανακατεύουμε. 

Μετά από 7-8 περίπου λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, και το κρασί, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό όταν εξατμίζονται τα υγρά.

Μετά από τα πρώτα 15' μαγειρέματος προσθέτουμε το μαιντανό και δοκιμάζουμε το κριθαράκι. 

Όταν θα έχει μαλακώσει -αλλά θα πρέπει να κρατάει λίγο στο κέντρο- σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι ή φυτικό βούτυρο, ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε ακόμα μισή περίπου κουτάλα ζεστό νερό (ανάλογα πόσο στεγνό ή κρεμώδες το θέλουμε). 

Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, αλάτι πιπέρι.