ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ

2016-03-06 16:35

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

250 ml χυμό (έτοιμο )

250 ml σόδα

250 ml ηλιέλαιο

2 βανιλίνες

5-6 κουταλιές της σούπας κακάο

5-6 κουταλιές της σούπας άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Στο άλλο μισό προσθέτουμε το κακάο και την άχνη, ανακατεύτουμε και το αδειάζω στη φόρμα.  Με ένα μαχαίρι κάνουμε λίγες απαλές κυκλικές κινήσεις για να αποκτήσουμε ωραίο "μπλέξιμο" στα χρώματα μας ή σε ταψί ριχνουμε εναλλάξ με κουτάλα μία απο το μείγμα σοκολάτας και μία από το μείγμα βανίλιας (για σχέδιο σαν μάρμαρο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 55'.