ΓΕΜΙΣΤΑ

2016-11-06 00:48

Υλικά: 

 

7-8 ντομάτες

5-6 πιπεριές

λίγη φρυγανιά τριμμένη

4-5 πατάτες (κυδωνάτες)

ελαιόλαδο

100-150 ml χυμό ντομάτας

 

γέμιση:

σάρκα των αδειασμένων λαχανικών

350 γραμ. ρύζι γλασέ
600 ml νερό (400 + 200)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 καρότο τριμμένο
3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι 
2/3 ματσάκι μαϊντανό
2/3 κούπας δυόσμο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 

Πλένουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τη σάρκα.

Τρυπάμε λίγο τον πάτο τους με ένα πιρούνι και τοποθετούμε σε ταψί.

Σε μούλτι πολτοποιούμε τις σάρκες.

Τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τα μανιτάρια. 

Προσθέτουμε την πολτοποιημένη σάρκα των λαχανικών, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνω.

Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 4-5'.

Προσθέτουμε καυτό νερό και μαγειρεύουμε περίπου 5-6'.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πρσθέτουμε τα μυρωδικά.

Λαδώνουμε ελαφρως τα λαχανικά μας. 

Πασπαλίζουμε τον πάτο τους με λίγη φρυγανιά τριμμένη, γεμίζουμε τα 3/4 κάθε λαχανικού με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. 

Προσθέτουμε 3/4 ποτηριού νερό στο ταψί, λίγο ελαιόλαδο και χυμό ντομάτας.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε αλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά.