ΦΑΚΗ ΧΥΛΩΜΕΝΗ
2016-11-06 00:30
Υλικά:
250 γραμ φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 καρότα ξεφλουδισμένα κομμένα στα 2 (προαιρετικά)
1 πατάτα ξεφλουδισμένη ολόκληρη (για να χυλώσει)
200 γραμ. ντοματοχυμό ή 2 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας ξύδι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές.
Τις βάζουμε στη χύτρα με νερό που να τις σκεπάζει καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Κλείνουμε τη χύτρα και περιμένουμε να σφυρίξει.
Αφόυ σφυρίξει χαμηλώνουμε και βράζουμε περίπου 12- 15 λεπτά.
Αφού την κρυώσουμε ανοίγουμε το καπάκι, την ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις για 2-3 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.