ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

2016-01-27 09:48

ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό
2/3 κουτ. κανέλα
1/4 κουτ. γαρύφαλλο
καραμελωμένα αμύγδαλα
 
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο καυτό λάδι. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Μόλισ λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα υγρά στο σιμιγδάλι λίγο λίγο και προσεχτικά γιατι πετάγεται. Αφήνουμε να πάρει  1-2 βράσεισ ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα έωσ να πήξει. Προσθέτουμε τουσ ξηρούς καρπύς και αδειάζουμε σε φορμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
 
Μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγές θέλετε μετά το 4ο υλικό (π.χ. σοκολάτα, φρούτα, καρύδα, κακάο κλπ)