ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

2017-08-18 15:28

Υλικά:  

1 κιλό αρακά

4-5 πατάτες (κυδωνάτες)

4 καροτα (ροδέλες)

1/2 φλιτζ. άνιθο (ψιλοκομμένο)

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

1 σκελίδα σκόρδο

2 κούπες σόγια κεμπάμπ

2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. κρασί

αλάτι, πιπέρι, δάφνη

1 λεμόνι (χυμό)

 

Μουλιάζουμε σε  6 κούπες βραστό νερό τη σόγια για 15-20 λεπτά.

Τη ξεπλένουμε και στίβουμε πολύ καλά.

Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο μισό λάδιτα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τη σόγια, τον αρακά, τις πατάτες, τα καρότα και τη δάφνη.

Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε με βραστό νερό και σιγοβράζουμε περίπου 20'.

Τέλος προσθέτουμε τον άνιθο, το χυμό λεμονιού κα το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 30' με κελιστό καπάκι να πιούν οι πατάτες τα ζουμιά.

 

tip!

Aν θέλετε δεμένη σάλτσα που να θυμίζει αυγολέμονο, διαλύστε 1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ σε λίγο νερό, προσθέσθε το στο τέλος στην κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μία δυνατή βράση το φαγητό.