ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Υλικά:
6 αγκινάρες
2 καρότα -φέτες
1 κρεμμύι ξερό -ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 ml χυμό ντομάτας
4 φέτες vegan τυρί για τοστ
πράσινη και κόκκινη πιπεριά - ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασί
μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, προσθέτουμε τις αγκινάρες και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και τον μαιντανό και σιγοβράζουμε έως να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Αδειάζουμε σε πήλινα, προσθέτουμε το τυρί και τον μαιντανό και ψήνουμε 15' στους 200 στις αντιστάσεις.